Enter your search terms:
Top

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ-ΤΡΙΑΘΛΟΥ

Spread the love

Εισηγητής σχολής κριτών Μοντέρνου Πένταθλου Κώστας Τουρναβίτης

Ο κ. Κώστας Τουρναβίτης είναι απόφοιτος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,(ΤΕΦΑΑ),ειδικότητα ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ. Έχει φοιτήσει στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος σχολής προπονητών ξιφασκίας ΓΓΑ. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό στις Ειδικές Δυνάμεις ως υπαξιωματικός. Έχει διατελέσει, καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων , του Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών. Διευθυντής αθλητικών τμημάτων αθλητικών κέντρων ALLSPORT CLUB (Ι.Β.Βαρδινογιάννη) και αρκετών κολυμβητηρίων. Τεχνικός σύμβουλος αθλητικών ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ, ΕΟΜΟΠ & σωματείων. Προπονητής εθνικών ομάδων ΕΚΟΦ, ΕΟΜΟΠ & σωματείων. Διετέλεσε διευθυντής αθλήματος και αλυτάρχης Ολυμπιακών αγώνων Αθηνών το 2004 στο Μοντέρνο Πένταθλο. Έχει πέντε επιστημονικές ανακοινώσεις ως αποτελέσματα ερευνών του στην αθλητική επιστήμη. Διατηρεί ατομική επιχείρηση από το το 1994 με αθλητικές δραστηριότητες, τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 2006 – 2020 ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του κολυμβητηρίου των εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ. Από το 2001 παρουσιάζει την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή auto-moto HIGH από το HIGH TV και είναι διαπιστευμένος δημοσιογράφος αυτοκινήτου μοτοσυκλέτας, μέλος της Πανελλήνιας ένωσης συντακτών δημοσιογράφων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Παράγει εξειδικευμένα βίντεο στο χώρο του αυτοκινήτου της μοτοσυκλέτας και των αγώνων του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρήγαγε την τηλεοπτική εκπομπή ”αναζητώντας την αλήθεια” 2002-2003 στο HIGH TV, καθώς και την ραδιοφωνική εκπομπή ”άσκηση – υγεία – ψυχαγωγία” ΗΡΟΔΟΤΟΣ 107,4. Υπήρξε κολυμβητής ,αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου όπου διετέλεσε επί οκταετία μέλος των Εθνικών ομάδων, ξιφομάχος και Σκοπευτής ,ο Παναθηναϊκός τον βράβευσε με χρυσό τριφύλλι .Ιππέας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ,αθλητής τεχνικής κολύμβησης του Ν.Ο.Βουλιαγμένης και αναρριχητής ορειβάτης. Ως έφεδρος με την ομάδα της ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 1η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων. Διετέλεσε αναβάτης αγώνων μοτοσικλέτας ENDURO, έχει διακριθεί ως οδηγός αγώνων αυτοκινήτου σε όλα τα αγωνίσματα. Κατέχει πανελλήνιο τίτλο ως κυπελλούχος στα ράλλυ ασφάλτου. Έχει τερματίσει σε δύο Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε δύο Ράλλυ Χαλκιδικής (Ευρωπ. πρωτ.) και βραβεύτηκε από την PEUGEOT SPORT για την βαθμολογική συμβολή του στην κατάκτηση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ F2 το 1995. Έχει συμμετάσχει εκλεγμένος στα κάτωθι διοικητικά συμβούλια: Αναπληρ. γραμμ. της ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, Α’ αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων, Γεν.Γραμμ. Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης Αθηνών,Ειδικός γραμμ. στο Σύλλογο παλαιμάχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού, μέλος Δ.Σ. Ι.Δ.Ε.Α.Δ., αντιπρ. και Γ.Γ. Δ.Σ.ΣΕΠΚΥΣΚΚ., Γ.Γρ. ΕΛΟΑΑΜ.

Εισηγητής σχολής κριτών Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.

Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :

  • Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
  • Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
  • Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).

Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος  καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού)  έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές  ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. 
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.

Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει  σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)

Written by: Press

Latest comments

Post a comment