Enter your search terms:
Top
 

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ελλάδα για το Laser Run

Spread the love

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του συνόλου των διεθνών ομοσπονδιών ήταν το καλύτερο παράσημο για την ελληνική ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, που συμμετείχε στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM), που διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας.
Οι ξένες αντιπροσωπείες συνεχάρησαν την Ελλάδα για την τεράστια επιτυχία που είχαν τα τρία διεθνή τουρνουά Laser Run που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν όμως, στη διοργάνωση της Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί η διοργάνωση και το 2018. Ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσος Πανταζίδης, δέχθηκε συγχαρητήρια για το Laser Run και για την συνολική προσπάθεια που κάνει η ΕΟΜοΠ την τελευταία διετία.
Ο κ. Πανταζίδης είχε την ευκαιρία επίσης να συζητήσει ιδιαιτέρως με τον πρόεδρο της UIPM κο Κλάους Σόρμαν, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς και για τη δυναμική παρουσία που είχε ο πρόεδρος της ΕΟΜοΠ στις εργασίες του συνεδρίου. Ο κ. Σόρμαν επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα και την εκτίμηση που υπάρχει προς την ελληνική ομοσπονδία και ζήτησε από τον κ. Πανταζίδη να του παραθέσει νέες ιδέες κι ένα σχεδιασμό, ώστε να έρθουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα.
Η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας και οι προσπάθειες που δείχνει η διοίκηση της Ε.Ο.Μο.Π., έχουν φέρει ήδη πρακτικά και θεσμικά αποτελέσματα καθώς η ελληνική Ομοσπονδία έλαβε από την UIPM εξοπλισμό αξίας 20.000 ευρώ κατά το 2017, ενώ έχει συμφωνηθεί η χορήγηση επιπλέον εξοπλισμού κατά το 2018 αλλά και καινοτόμες δράσεις.

Σημαντικό Συνέδριο της UIPM στην Τυφλίδα της Γεωργίας

Στο 69ο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου o Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γεωργίας κος Λέρι Χάμπελοβ, ο Πρόεδρος της Γεωργιανής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Τριάθλου κος Σλάβα Μαλίσεφ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου κος Κλάους Σόρμαν εξήραν το επίπεδο της διοργάνωσης και της σημασίας της για το γόητρο της χώρας και τη συμμετοχή της στη διεθνή αθλητική σκηνή.
Το συνέδριο αποφάσισε μεταξύ άλλων:
Τη διοργάνωση του συνεδρίου του 2018 στη Λεμεσό Κύπρου,
Τη διοργάνωση του Π.Κ. 2019 UIPM Laser-Run World Championships στη Βουδαπέστη Ουγγαρίας,
Τη διοργάνωση του 2020 UIPM Modern Pentathlon Senior World Championships στην Κίνα.
Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της UIPM ανά διετία από το 2018 και μετά.
Την καθιέρωση «Διεθνούς Ημέρας Μοντέρνου Πεντάθλου» με διεξαγωγή σε όλο τον κόσμο σχετικών εκδηλώσεων και αγώνων, για προβολή του αθλήματος. Επίσης θα εξεταστεί σε συνεργασία με τη ΔΟΕ η θεσμοθέτηση ετήσιας «Ημέρας Μοντέρνου Πεντάθλου Κουμπερντέν» για τον εορτασμό των επιτευγμάτων του ιδρυτή του αθλήματος, Βαρόνου Πιέρ ντε Κουμπερντέν.
Επικυρώθηκε ο εκσυγχρονισμός των λογοτύπων της UIPM.
Επικυρώθηκε η εγγραφή ως μελών της Ένωσης, των: Νίγηρα, Μάλι, Τόνγκο.
Εντάχθηκαν στο καταστατικό της UIPM αλλαγές που αφορούσαν την προσαρμογή στους κανονισμούς της WADA.
Τέλος, βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, προπονητές και διοργανωτές του 2017.

Written by: Press

Latest comments

Post a comment