Enter your search terms:
Top
 

ΘΕΛΩ ΕΛΠΙΖΩ ΜΠΟΡΩ

Spread the love

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση γεμάτη φως αγάπη και παιδικά χαμόγελα , στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στην παραλία της Γλυφάδας .

Παιδιά απο το 9ο δημ.σχολείο και παιδιά -πρόσφυγες απο δομές του Χαμόγελου του Παιδιού και του δήμου Πειραιά ένωσαν τα χέρια ,τραγούδησαν μαζί ,έπαιξαν με Ολυμπιονίκες μας και Παγκόσμιους πρωταθλητές και πέταξαν στον ουρανό τα φαναράκια της Ειρήνης.

Την διοργάνωση της δράσης “θέλω -ελπιζω-μπορώ” πραγματοποίησαν το “Διεθνες κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας” με τον διευθυντή κ.Κωνσταντίνο Φίλη και την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου με την πρόεδρο κα.Ντόρα Πάλλη μέσω της επιτροπής του Pierre de Coubertin ,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την στήριξη της υφυπουργού κα.Σοφίας Βούλτεψη .
Αρωγός σ όλη αυτή την προσπάθεια ο δήμος Γλυφάδας με τον δήμαρχο της κ.Γιώργο Παπανικολάου .


Συντονίστρια της εκδήλωσης η κα.Κωνσταντίνου Νεκταρία καθ.φυσ.αγωγής και υπεύθυνη- συντονίστρια της επιτροπής Πιέρ ντε Κουμπερτέν .
Ο διευθυντής του διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής εκεχειρίας κ. Κωνσταντίνος Φίλης , μίλησε στα παιδιά όπου είπε :

Η Ελλάδα και τα ελληνόπουλα προσφέρουν μία ανοιχτή, ζεστή αγκαλιά στα παιδιά του πολέμου της Ουκρανίας. Σήμερα γινόμαστε ένα για να στείλουμε το μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, αντιπαραβάλλοντας τη δύναμη του αθλητισμού και της φιλίας ανάμεσα σε παιδιά μέχρι σήμερα άγνωστα μεταξύ τους απέναντι στην ισχύ των όπλων.


Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κα.Ντόρα Πάλλη δήλωσε μεταξύ άλλων :

Ο αθλητισμός μας δίνει δύναμη να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με Ειρήνη, Αγάπη και Σεβασμό. Σήμερα, όλοι μαζί , ενώνουμε τα χέρια μας για την Ειρήνη.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των αμάχων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά τη ρωσική εισβολή. Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας που μας προσφέρει τη δυνατότητα να φιλοξενούμε αυτά τα παιδιά, τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και ελπίζουμε σύντομα να λήξει αυτή η περιπέτεια και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», τόνισε καλωσορίζοντας τα προσφυγόπουλα η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη. 

Από τη Γλυφάδα μας σήμερα στέλνουμε μήνυμα ειρήνης, αγάπης, αισιοδοξίας. Η πόλη μας γίνεται όλη μια αγκαλιά για τα παιδιά αυτά, που βρέθηκαν μακριά από τον τόπο και τα σπίτια τους. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη δική τους για να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι :.Φανη Παλλη Πετραλιά (αντιπρόεδρος διεθνούς κέντρου ολυμπιακής εκεχειρίας ),Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος (πρόεδρος του χαμόγελου του παιδιού ), ο ψυχολόγος του χαμόγελου Στέφανος Αλεβίζος ,Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ.Γιώργος Παπανικολάου ,Η κ.Ελενη Καράχου Σκουτάρη (Αντιδημαρχος Παιδειας, , ο κ.Δημητρης Ακρίβος (πρωην Αντιδημαρχος νυν δημοτικός συμβουλος ) ,οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας,ο κ. Στέλιος Κουρουπάκης ,ο κ.Νικος Λεβετσοβιτης ,ο κ. Γιώργος Αγγελοπουλος Αντιδημαρχος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου Πειραιά,η κα.Μπουρδάκου Κική , ο πρόεδρος της Unesko Πειραιώς και Νήσων κ.Γιάννης Μαρωνιτης και ο κ.Τόκας Θωμάς .
Επίσης οι Ολυμπιονίκες και πρεσβευτές Ολυμπιακής εκεχειρίας :Ευη Μωραιτ’Ιδου (πόλο), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Κώστας Φιλιππίδης (άλμα επι κοντώ) Γρηγόρης Χατσατουριάν (χαντμπολ)και οι Χρυσές Παραολυμπιονίκες του Μπότσια Αννα και Μαρια Νεντα..Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου Πηνελόπη Νίκα και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη .
.Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή των παιδιών του 9ου δημ.σχ.Γλυφάδας μετα απο παρότρυνση του συλλόγου γονέων και του κ.Λουκά Φωτόπουλου, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ και η παιδική χορωδία “ΕΥΧΑΡΙΣ “απο το ωδείο Μητσάκου με την καθ.μουσικής κ. Λενα Σιβρή .Εκπρόσωπος της ομάδας “Μίλα” μίλησε υπέρ της Ειρήνης και κάλεσε όλα τα παιδιά να δώσουν τα χέρια  …..χορεύοντας και τραγουδώντας ..


Θέλουμε..  ελπίζουμε ..μπορούμε…

International Olympic Truce Centre 

Στηρίζουμε όλοι το χαμόγελο του παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child Γιώργος Παπανικολάου 

9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας Ομάδα “ΜΙΛΑ”

Written by: eomop

Latest comments

Post a comment