Enter your search terms:
Top
 

Η απόφαση του ΣτΕ επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Spread the love

Με έκπληξη διαπιστώνει η αθλητική κοινότητα της χώρας μας και μαζί της το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, πως μια απόφαση του ΣτΕ είναι τόσο μακριά από τη λογική, την πραγματικότητα και τις ανάγκες της νεολαίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει δώσει καταπληκτικά αποτελέσματα με θετικό αντίκτυπο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ειδικά για τα ερασιτεχνικά, μη διαδεδομένα αθλήματα που δεν μπορούν να προσφέρουν χρήματα ή άλλες απολαβές, οι θυσίες των νέων αθλούμενων είχαν σαν μόνη επιβράβευση τη μοριοδότηση των κορυφαίων.
Άλλωστε οι προϋποθέσεις μοριοδότησης είχαν και έχουν αυστηρές απαιτήσεις και πολύ μικρό ποσοστό προσαύξησης που οδηγούσε σε εισαγωγή μερικών υπεράριθμων φοιτητών, χωρίς να επηρεάζεται η εισαγωγή και οι θέσεις των υπόλοιπων επιτυχόντων.
Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ είναι ανεπίκαιρη, έξω από τις ανάγκες της νεολαίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού και εκτός πραγματικότητας. Πλήττει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και βάζει περισσότερα εμπόδια στη διατήρηση κινήτρων για τους μαθητές – αθλητές να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Λόγω του ότι δεν επιθυμεί κανείς αθλητισμό χωρίς νέους, λόγω του ότι δεν επιθυμεί κανείς αθλητές αποκομμένους από την μόρφωση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένουμε νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα απενοχοποιεί (όπως αντίθετα έκανε το ΣτΕ) τα παιδιά και τους νέους αθλητές, από το να επιδιώκουν την αθλητική διάκριση και ως επιβράβευση την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, διατηρώντας ζωντανό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας.

Written by: Press

Latest comments

Post a comment